Știați că traficul de persoane nu se desfășoară neapărat ca o forțare a acelor ființe ci uneori, de fapt de cele mai multe ori are loc o anumită convingere a lor?

Da, cele mai multe fete care ajung să fie folosite de traficanții de persoane sunt convinse să „intre” într-o asemenea „afacere”. Bineînțeles că nu li se spune tot ce urmează, ci li se va ambala frumos promisiunea. Li se promite prosperitate, independență, libertate și cu asta multe fete, care nu au încă discernământ datorită vârstei fragede acceptă provocare intrând pe o ușă a durerii și nenorocirii.

Vorbiți cu fetele din anturajul vostru fie că sunt copilele voastre, surorile voastre, vecinele voastre, colegele voastre sau pur și simplu cunoștințe și preveniți un asemenea fenomen. Avertizați-le cu privire la pericol. Spuneți-le povestea dureroasă a altor fete care în naivitatea lor copilărească au crezut în minciunile fără scrupule ale unor criminali. Nu stați nepăsători, implicați-vă în campanii de informare.

În anul 2012, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane din România a raportat identificarea a 526 supraviețuitori ai exploatării sexuale. Dacă însă includem toate formele traficului de persoane, acest număr depășește 1.000 de persoane descoperite în numai un an. Scrie site-ul eLiberare implicat în lupta cu traficanții de persoane.

romania-tara-sursa-trafic-de-persoane-hartastatistica-exploatare-sexuala-romania-eliberare

Foto: eLiberare