De când suntem micuți de tot ne dormi bani pentru că suntem învățați că, prin ei obținem anumite beneficii pe care le dorim. Dacă la început suntem în stare să ne luăm de toți bomboane sau înghețată și mai apoi diferite jucării, când suntem mari dorințele cresc exponențial.

Foarte mulți oameni se plâng că nu le ajung banii. Unii din ei având salarii consistente. O vorbă interesantă spune: banii niciodată nu sunt destui. Oare așa să fie? Oare cum se descurcă cei care au puțini de sunt fi fericiți. Cum fac alții să fie satisfăcuți și să obțină din banii lor tot ce au nevoie în viață. Răspunsul este:

Management corect

Da, fie că am zece lei venit, fie că am 1000 de lei sau 10 000 de lei, contează foarte mult să știu ce să fac cu ei. Pot cheltui foarte repede 10 lei și ceva mai greu 10 000 dar tot se vor duce iar rezultatul va fi același. Nu te încălzește cu nimic amintirea. De aceea e nevoie să îți faci o politică a finanțelor pentru a ști ce trebuie să faci cu banii.

Un management corect al banilor te va scoate din zona de lipsă. Nu vei fi prins așa de ușor pe picior greșit și în același timp vei reuși să elimini excesele care generează găuri în buget.

Îți propun un exercițiu interesant. Ia o coală de hârtie și trage o linie de sus până jos pe jumătate. Pe prima jumătate scrie toate sursele de venit cu sursele lor, iar pe cealaltă jumătate scrie toate obligațiile de plată curente. Fă un calcul simplu să vezi cum stai cu bugetul. Ajung banii sau nu? Cât ar mai trebui? Se mai pot reduce din cheltuieli? Care din ele merg eliminate sau reduse? Iată câteva întrebări care te vor provoca să găsești soluții.

Urmărește-ne și vom continua seria de articole despre managementul banilor.