Nu e vorba deloc de băutura care îți dă aripi, e vorba de aripile pe care le smulg unii adolescenți altora prin insultă, lovire sau amenințare a altora.

Bullying-ul e o formă de abuz

Când pui un coleg să facă ce trebuia să faci tu și nu ai chef, când insulți un coleg sau colegă pentru a îți demonstra superioritatea, când faci de rușine pe unul din colegi, când profiți de starea socială modestă a unui coleg pentru a îl umili și alte aspecte de acest gen pot fi încadrate în categoria menționată dacă au loc repetat.

Bullying-ul este cauza pentru care unii copii sunt triști mereu, nu  mai vor să vină la școală și sunt anxioși. Din această cauză acel tânăr poate rămâne fără aripile care-i sunt necesare pentru a zbura. Nu mai visează, nu mai vrea, nu mai dorește să ajungă ceva. Tot ce vrea e să fie lăsat în pace. De regulă rămâne prăbușit în noroi și nu se mai ridică.

Mulți adolescenți fac asta găsindu-și victime printre colegi sau alți copii dar te provoc să gândești puțin dacă e drept să rupi aripile unui coleg/unei colege și să îi îngropi viitorul. Sunt sigur că nu asta vrei, sunt sigur că glumele tale, ironiile tale dau șicanările tale le crezi mai puțin vinovate. Oprește-te te rog și meditează la asta. Poți mai degrabă să construiești decât să dărâmi. Știu că poți asta.

Foto: free-for-kids.com