Demnitate umană

Fiecare om are o valoare inestimabilă. Normal ar fi ca nimeni să nu sufere datorită celorlalți și totuși mulți tineri, multe tinere cad pradă oamenilor fără scrupule care au ca scop doar obținerea de profit devalorizând și desconsiderând oamenii. Nimeni nu merită să fie tratat fără demnitate de aceea vom învăța împreună să ne respectăm pe noi, pe cei din jurul nostru și vom învăța să identificăm situațiile care ar putea aduce atingere demnității noastre.

Campanie „Pentru DEMNITATE”


pentru-demnitate-logo

Această campanie s-a născut în urma cazurilor tot mai dese de fete care cad în plasa celor care fac trafic de persoane. În zonă situația e recunoscută și de poliție și alte autorități competente cum ar fi centrele de îngrijire pentru femeile abuzate, centrele de asistență socială și profesorii sau diriginții acelor fete.

O luptă cu caracatița ne depășește și nu o putem lua în calcul, dar o înfometare a ei ni se pare cea mai eficientă tehnică pe termen lung. În acest context dorim prin programe bine țintite și prin colaborare cu școlile din zonă să oferim informații corecte, clare, ușor de asimilat despre demnitatea umană și despre posibilii atacatori ai demnității.

Programul va include informare prin:

  1. Tipărire de materiale dedicate și distribuirea lor în funcție de nevoi. Distribuirea de materiale tipărite cu ocazia zilelor speciale în care tinerii participă cum ar fi zilele orașului, zilele tineretului, zilele toamnei și altele.
  2. Realizarea de materiale video și promovarea lor în mediul online (am început colaborarea în privința preluării de materiale din campanii similare desfășurate de organizația eLiberare, care are experiență și recunoaștere în domeniu)
  3. Susținerea de întâlniri cu tinerii cu diferite ocazii. Vom folosi tehnicile de educare non formală „Open Space” și „Cafenea publică”
  4. Participarea la orele de dirigenție unde vom fi chemați, unde vom prezenta atractiv și interactiv lecții importante despre demnitatea și valoarea umană. Vom folosi tehnicile de educare non formală „Open Space” și „Cafenea publică”
  5. Încheierea de parteneriate cu mass-media locală pentru prezentarea și popularizarea proiectului. (deja primele acorduri au fost încheiate)
  6. Organizare de concursuri. Primul va fi de eseistică unde concurenții vor scrie o expunere cu tema „Omul – o ființă de neprețuit” iar cealaltă de fotografie unde se pot trimite fotografii personale cu tema „Omul are o valoare inestimabilă”
  7. Campanii prin intermediul blogerilor din oraș și împrejurimi pentru o prezență cât mai bună pe rețelele de socializare a campaniei.
  8. Deși nu e gândit în detaliu dorim ca în vara lui 2017 să organizăm un „cross al demnității” unde diferiți sponsori vor oferi premii.

Rezultatele pe care le așteptăm sunt mari. Sperăm să atingem în întregul an școlar procentul 80% informare în rândul elevelor din oraș și 40% în principalele localități învecinate (Valea Lungă, Târnava, Copșa Mică, Moșna, Brateiu, Păucea)

Un om informat este mult mai greu de manipulat!